...HOŞGELDİNİZ...

Cömert Ağaç Öyküsünü Okumayan Çocuk Kalmamalı

8 Kasım 2010 Pazartesi
Bir zamanlar bir ağaç vardı... cümlesiyle başlar öykü, sonunu haber verircesine. Bir ağacın küçük bir çocukla, çocukluktan ihtiyarlığa kadar uzanan yaşam yolu üzerinde ki  ilişkisini anlatır bize.


CÖMERT AĞAÇ ;  Shel Silverstein 'in Okul öncesi çocukları için yazmış olduğu bir eserdir.Eserin çevirisini  Sevim Öztürk yapmıştır.
Kitap aynı zaman da çocukların dahada ilgilerini çekmesi için CD hediyelidir.6 yaş çocuğununa uygun bol resimlidir.20 sayfa dan oluşan eser,Bulut yayın evi  2009 yılında yayınlamış oldup kitabı internet aracılığı ve telefon siparişi ile de çok kolay edinebilirsiniz.


Çocuklarımız şüphesiz hikaye kitaplarından birçok gelişim alanlarında gelişme kaydederler,Türkçe dil etkinliklerinde biz öğretmenler sık sık hikaye anlatımına yer veririz.Okunan hikayeler çocukların dil gelişimini büyük ölçüde geliştirir,kelime daarcığı gelişir,kelimelerin anlamını öğrenir,kendini başkasının yerine koymayı öğrenir,hayal gücünü geliştirir,kitap okuma alışkanlığını geliştirir.Bunların yanında okunan kitabın içeriği neyse çocuk içerikte ki alması gereken mesajı çok güzel alır işte Cömert Ağaç bir çocuğun alması gereken en önemli mesajı verir.Çocukların insani  duygusal yönünü geliştirir,onlara Almadan vermeyi, karşılıksız olsa da sevmeyi, vermenin bir mutluluk sebebi olabileceğini anlatır.

Bizlerin eğitimciler ve ebeveyn ler olarak sadece kitap deyip geçmememiz gerekir.Seçtiğimiz kitapların çocuklarımızın gelişim düzeylerine etkili olup olmadığını mutlaka araştırmalıyız.En önemlisi seçtiğimiz kitabı mutlaka bizim okuyup sonra çocuklarımıza sunmamız gerekir.Kitaplarımızın içeriği çocuklarımızın bilgi edinebileceği ders çıkarabileceği nitelikte olması önemli bir noktadır Cömert Ağaç belkide bizim çocuklara,hayata atıldıkları bu ilk adımlarda sunulan en güzel kitaptır.Gerek konusu gerek görselliğiyle bu kitabı çocuğunuzun mutlaka okumasını tavsiye ediyorum.


Kitap okuma alışkanlığı kazanan nesiller bilgi ışığın da ilerleyecektirler.Küçük yaşlar da başlayan bu alışkanlık şüphesiz ileride vatanına,milletine,ailesine,kendine en güzel şekilde yansıyacaktır.Lütfen çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandıralım.Okunan kitapların içeriğine mutlaka dikkat edelim onlara ne aşıladığımıza bakalım.Cömert Ağaçta ki gibi cömertliği,almadan vermeyi mi?yoksa hırs,öfke,kibir mi aşılıyoruz?Sadece çocuklarımız değil önce yetişkinlerin okumasını tavsiye ediyorum bu eseri ve mutlaka her çocuğun kütüpanesinde olmasını rica ediyorum.


0 yorum:

Yorum Gönder