...HOŞGELDİNİZ...

Miniklere Özel Yemek Tarifleri

25 Aralık 2010 Cumartesi
Yemek yedirmek ve doyurmak kültürel yapımızda  anneyi tatmin eden ve çocuğuna iyi baktığını hissettiren bir duygu olduğu için yemeğini yemeyen çocuk anne için her zaman üzüntü kaynağı olmuştur.
Çocuklar hiç tatmadıkları,kokusu,görüntüsü farklı olan besinleri yemekten kaçınabilirler.Durum böyle olduğu zaman anneye yaratıcılığını kullanmak düşer.Anne çocuğuyla birlikte mutfağa girip beraber yemek pişirerek onunda yemek yapmasına fırsat verirse kendi emeği geçtiği için bile çocuk pişirdiği yemeği yemek isteyecektir.
yada çocukların gözüne hitap edecek renkli,şekilli güzel sunumlar yaparak çocuğunuzun yemek yemesini sağlayabilirsiniz.Ben sizlere çocuklarınızın dikkatini çekebilecek bir kaç tarif vericeğim gerisi size ve yaratıcılığınıza kalmış.Şimdiden afiyet olsun.

Patates Çanağında Salata ve Patatesli Civcivler
 
Malzemeler
4 adet iri patates
1 tane limon
1 su bardağı kaşar rendesi
tuz, karabiber
1yemek kaşığı sıvı yağ
Salata için:
2 adet havuç
2 adet kırmızı pancar
sıvı yağ
yoğurt

Hazırlanışı
Patatesleri haşlayın, soğuduktan sonra kabuklarını soyup, rendeleyin. Üzerine,1 su bardağı kaşar rendesi,1 kaşık sıvı yağ,1limonun suyu, tuz ve karabiberini koyun, özleşene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz patatesten yumurta büyüklüğünde alıp, avucunuzda yuvarlayın. İçini parmağınızla oyarak çanak şekli verin. Çanakların içine yoğurtlu havuç salatası veya yoğurtlu pancar salatası koyun.(Çanakların içine Rus salatası da koyabilirsiniz)
Havuç salatası: Rendelediğiniz havucu, sıvıyağda kavurun, tuzunu ilave edin. Soğuduktan sonra yoğurtlayıp, çanakların içine birer kaşık koyun
Pancar salatası: Pancarları da aynı havuçlar gibi rendeleyip yağda kavurun sonra yoğurtlayın.
Patatesli Civcivler
Yoğurduğunuz patatesli harçdan, çocuklarınız için resimde görüldüğü gibi civcivler yapabilirsiniz, ben gaga ve ayakları için havuç, gözleri için tane karabiber kullandım, gözler için çörekotu da kullanabilirsiniz.
Patatesli havuç
Aynı malzemeye biraz salça ilave ederek yoğurun sonra havuç şekli verin, maydanoz veya dereotu ile sap yapın. 
  
Uğur Böcekli Kanepe   
      
Malzemeler

Tost ekmeği
Domates
Krem peynir
Zeytin
Maydanoz

Hazırlanışı
Öncelikle tost ekmeğinden yuvarlak dilimler kesiyoruz (geniş bir bardak yardımıyla) ve üzerine krem peyniri sürüyoruz. Sonra domatesimizi ikiye bölüyoruz, böldüğümüz yarım parçadan da kanatlarını oluşturmak için resimde olduğu gibi tekrar kesiyoruz. Domatesi ekmeğin üzerine koyduktan sonra zeytini de çekirdeğini çıkarıp koyarak uğur böceğinin başını oluşturuyoruz. Kanatlarına tekrardan küçük zeytin parçaları koyuyoruz (bunun için çörek otu da kullanabilirsiniz). En son olarak maydanoz ile süsleyip servis ediyoruz

0 yorum:

Yorum Gönder