...HOŞGELDİNİZ...

yarı yıl(sömestr)tatili

26 Aralık 2010 Pazar
Okul dönemi boyunca aynı saatte yatıp, aynı saatte kalkan, düzenli ve tempolu bir çalışma içinde olan, hergün derslerine mutlaka çalışmak durumunda kalan öğrenciler için yarı yıl tatili çok büyük önem taşımaktadır.. 

Bir çeşit özgürlük gibidir onlar için bu tatil.

Arada bir soluklanmak, disiplinden  az da olsa uzaklaşmak fırsatıdır bu. Aileler içinde önemi  büyüktür. Çocuklar için gerçek anlamda dinlendirici, rahatlatıcı ve motivasyonla ikinci döneme başlamalarını sağlamak ailelerin elindedir.


SÖMESTR TATİLİ NASIL GEÇMELİ : İlk dönem sürecinde derslerinde başarılı olsunlar ya da olmasınlar, her çocuk bu yoğun tempodan uzaklaşmak isteyecektir. Bu dönemde onları sorumluluklarından az da olsa uzaklaştırmak, görevlerini hafifletmek  şarttır. Bu demek değildir ki, tamamen başıboş bırakmalı.
Okulda geçirdiği tüm zamanlarda bir şeyler öğrenmesi beklenmekte ve öğrenip öğrenilmediği de test edilmektedir. Ayrıca evde de ailenin kontrolü ve uyarısı söz konusu olmaktadır. Doğal olarak her çocuk böyle bir yoğunluğun ardından tatile ihtiyaç duyar.Tatil sürecinde ailelerin dikkatli olmaları gerekmektedir. Özellikle ders başarısızlığı olan ya da ödev yapmakta, ders çalışmakta zorlanan çocuklar aileleri tarafından tatil boyunca daha fazla baskı altında tutulabilmektedirler. Oysa bu çocukların da tatile ihtiyacı olduğu unutulmamalıdır. Tatil boyunca çocuklara keyif alacakları, ilgileri ve yetenekleri doğrultusunda aktiviteler sağlanmalıdır.Özellikle okul döneminde yeterince çocuklarıyla ilgilenemeyen, onlarla oyun oynayamayan, birlikte keyifli vakit geçiremeyen anne babalar için tatil dönemi bir fırsattır. Bu dönemde mümkün olduğunca çocukla bir arada olmak, birlikte oyunlar oynamak, onu dinlemek, duygu ve düşüncelerini öğrenmeye çalışmak ve kendi duygu-düşüncelerinizi onunla paylaşmak yararlı olacaktır. Eğer çocuğun derslerle ilgili sorunları varsa bunu vurgulamak ve eleştirmek yerine bir süre için onun bu sıkıntıdan uzaklaşmasını sağlayacak şekilde ve anne-baba çocuk ilişkisinin kalitesini artırmaya dönük olarak birlikte zaman geçirmeye çalışmak gerekmektedir.  

0 yorum:

Yorum Gönder